3’er til SM i Laser R
De sidste 3 weekender har stået på hhv. DM, årets afsluttende ranglistestævne for laser-joller samt svenske mesterskaber i Laser R.

DM blev en blæsende fornøjelse på Åbenrå Fjord, hvor vinden samtidig var vestlig, hvilket bød på store vindspring og trykforskelle - et stævne, hvor det aldrig rigtigt kom til at fungere for mig.

I sidste weekend fik jeg så revanche på Kertemindebugten i mildt efterårsvejr og let-mellem luft, hvor farten er rigtigt god. Specielt mine lænsere fungerede godt i østenvinden, hvor der til trods for den forholdsvis lette vind kom fine bølger på bugten, og jeg kunne mærke, at træningen i østenvind på Øresund har forbedret min teknik betydeligt.

Denne weekend stod den så på svenske mesterskaber i laser radial.
Deja-vu fra DM på Åbenrå Fjord må jeg sige; både forholdene og præstationen taget i betragtning. Store vindskift og trykforskelle over banen gjorde det svært at kontrollere feltet og udfordringen var dermed hele tiden at holde øjnene ude af båden og komme først til næste tryk – hertil skal tilføjes, at evnen til at undgå frustration, når alt ikke lige faldt ud efter planen, var vigtig.
Efter DM konkluderede jeg, at netop dette var et område, jeg kunne arbejde lidt med, og det fik jeg så chancen for igen denne weekend.
Bruges et minimum af energi på dele af sejladsen, som man alligevel ikke kan ændre på, så er der jo et overskud af mental energi til i stedet fx at være taktisk fremadrettet. Lettere sagt end gjort og havde da også mine små kampe med mig selv denne gang.

Hermed blev sæsonens sidste stævne sejlet, og der tages fat på vintertræningen.

/Maiken

Kilde: Dansk Sejlunion


Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler