Foto: Kaj Verner Sørensen 

Aabenraa Sejl Club var i weekenden vært for Laser Europa Cup, der samtidig var dansk mesterskab for Laser Radial og Laser Standard.

Fredag, lørdag og søndag - 3 blæsende og regnfulde dage på Aabenraa Fjord - Laser Europa Cup 2010 lagde vejen forbi og næsten 60 deltagere fordelt i Laser Standard, Laser Radial og Laser 4.7 gav den gas og havde nogle fantastisk spændende sejladser inden præmietagerne kunne fejres søndag eftermiddag.

Laser Standard
Mads Bendix og Thorbjørn Schierup viste hele stævnet igennem at de under de givne forhold simpelthen var bedre end de øvrige deltagere og de delte da også de også de 8 "prikker" mellem sig. Mads Bendix trak det længste strå i duellen og kan nu kalde sig Danmarksmester. Thorbjørn Schierup tog sig af sølvet og Magnus Kældsø hjemtog efter en flot præstation, bronzemedaljen.

Laser Radial
Laser Radial havde 37 deltagere - drenge og piger. Hos drengene vandt svenske Anton Dahlberg, og hos piger løb ligeledes svenske Josefin Olsson med sejren. Det hører dog med til historien, at de danske piger var 100% konsentret om de danske konkurrenter til den eftertragtede titel som Danmarksmester og spændingen om udfaldet holdt helt til sidste sejlads, hvor Alberte Holm Lindberg endte med guldmedaljen om halsen, efterfulgt af Anne-Marie Rindom, der tog sølv og med Maiken Foght Schütt  på bronzepladsen.

Laser 4.7
Den i Danmark mest oversete klasse er uden tvivl Laser 4.7. Klassen er den hurtigst-voksende Laser-klasse i verden og mange unge sejlere i landene omkring Danmark vælger Laser 4.7 som fortsættelsesjolle, direkte efter Optimisten. Klassen er MEGET større i verden og i Europa end andre overgangsklasser og da EM blev afholdt i Frankring i sommer, deltog næsten 400 unge. Laser 4.7 er også en del af Laser Europe Cup, der er en sejladsserie bestående af 14 stævner fordelt ud over Europa, og derfor deltog de danske Laser 4.7-sejlere selvfølgelig også i Aabenraa - og havde besøg fra Norge og Island. Stævnet blev vundet af Norske Cedrik Klovstad med Christian Guldberg Rost på 2. pladsen og Céline Carlsen på 3. pladsen.


Link til resultater - klik hér

Link til artikel på www.baadmagasinet.dk - klik hér

Link til billeder fra ASC - klik hér


Sejlerhilsen Flemming


Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler